avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie drog mare risc pentru consum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie drog mare risc pentru consum

Buna ziua,
De curând, la o percheziție asupra mea la o petrecere au fost găsite 1 pastila ecstasy și inca o jumătate. Am declarat ca acestea au fost achiziționate de la respectiva petrecere in ziua aceea și ca erau pentru consum propriu. Mentionez ca perchezitia s-a desfasurat in alta localitate decat cea de domiciliu și ca aceasta e prima abatere.
As dori sa stiu:
Cat va dura pana voi fi contactat?
Este necesar sa apelez la un avocat?
Va fi trimisa o scrisoare la adresa de domiciliu?
Care ar putea fi pedeapsa având in vedere cantitatea cu care am fost prins?
Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 16:14, 14 Martie 2019
In momentul de fata, este inceputa up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 4 din Lege 143/2000. Dupa ce o sa primeasca rezultatul expertizei(poate sa dureze cateva luni dar am avut cazuri in care a durat si peste 1 an) daca se confirma ca substantele respective sunt droguri, se va dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare si fata de dvs, moment de la care dobanditi calitatea de suspect. Veti fi citat telefonic sau la adresa dvs, de catre DIICOT. Inainte de prima audiere, o sa va aduca la cunostinta aceasta calitate, fapta pentru care sunteti suspectat, încadrarea juridică si drepturile procesuale.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Cu o aparare eficenta, aveti sanse la o solutie de renuntare la urmarire penala.
Este recomandat sa apelati la un avocat pentru asistenta juridica.

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Depinde în ce fel se va soluționa dosarul.
Ar fi bine sa aveti avocat angajat întrucât ati avea sanse mai mari sa iesiti cu o soluție bună.
Procurorul o sa vrea sa verifice versiunea dvs. si sa stie exact de la cine ati cumparat.
Sunt șanse să obțineți o soluție de renunțare la urmărire penală, iar dacă veți fi trimis in judecată, e posibilă și o soluție de suspendare, in funcție de strategia de apărare.
O să fiți citat la adresa de domiciliu. Dacă vă alegeți un avocat, informările se vor face la acesta.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie drog Daniel22345 Daniel22345 Buna Ziua! Ieri am fost surprins de jandarmerie si aveam la mine o jumatate de pastila ecstasy si un joint care continea in jur de 0.5. Ce masuri ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu ecstasy Bogdan1321 Bogdan1321 Buna seara! Am fost prins la un control pe strada cu o jumatate de pastila de Ecstasy care sa zicem ca contine aproximativ 0.1mg de MDMA. Am scos-o de buna ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)