Tatal meu a murit acum o luna si nu a lasat testament. Are doi copii adulti care locuiesc in strainatate. Tatal a locuit cu o concubina care l-a inmormintat rapid, inainte ca copii sa ajunga la inmormintare si a disparut din oras, refuzind sa raspunda la telefon si mesaje. Am aflat de la primarie ca concubina a facut act de uzufruct viager (tata fiind proprietarul apartamentului in care a locuit pina la moarte), si actul a fost semnat cit tata avea deja dementa si alzheimers avansat, deci nu a stiut ce a semnat. Tata nu ne-a spus noua (copiilor lui) ca a semnat proprietatea pe numele conbcubinei incit nici nu stia in ce oras traia in ultimii lui ani. Avem o sansa sa deschidem procedura de succesiune sau apartamentul tatalui meu apartine concubinei si nu mai avem nici un drept?
Dreptul de uzufruct viager inseamna dreptul de a locui in apartament si de a-l folosi pana la deces.
Deci nu e vorba ca tata "a semnat proprietatea pe numele conbcubinei"
Cei doi copii au dreptul de nuda proprietate asupra apartamentului. Si pentru nuda proprietate se poate dezbate succesiunea.
Copiii vor deveni proprietari deplini la decesul concubinei sau daca dati de ea si e dispusa sa renunte la dreptul de uzufruct,
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
eu cred ca e invers... tata a vandut concubinei pastrand drept de uzufruct... acum ca a murit tata, concubina a devenit unic proprietar.
Daca aveti dovezi ca tatal nu avea discernamant, puteti ataca actul de vanzare sau ce act o fi
solicitati un extras de carte funciara sa vedeti care e treaba