avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru casa demolată inainte de anul 1989 si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru casa demolată inainte de anul 1989 si preluarea terenului ...

Pentru casa demolată inainte de anul 1989 si preluarea terenului aderent casei de către stat ,teren pe care s-au construit blocuri , se poate cere despăgubiri ? În baza cărei legi ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:00, 11 Aprilie 2023
Dacă nu ați facut demersuri în urma cu mai bine de 20 de ani e tardiv, legea care reglementa situatia dvs era 10/2000
Multumesc ,legea 10 prevedea ca poti face dosar doar in termen de 1 an ! Totuşi nu mai este si altă lege pentru cei care nu au aflat de Legea 10 in acel an ,dar au facut demersuri scrise privind solicitarea de despăgubiri la primărie inainte de anul 2000 ?
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
fdanila, utilizator
Nu,termenul s a prelungit pana prin 2002 ,,dacă nu a fost făcută notificarea atunci
in perioada respectiva nu au mai existat repuneri în termen,prelungiri etc.Oricum chiar dacă făceați și rămânea în standby din acest moment pana la o eventuala rezolvare .ar mai dura cel puțin 10 ani..5 ani la ANRP,5 ani.plata despăgubirilor,2,3 ani eventual proces .Demersurile anterioare nu mai folosesc la nimic după întrarea în vigoare a legii 10 ..
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sunt intr-o situatie controversata si as avea nevoie ... MishuDorobantu MishuDorobantu Buna ziua,sunt intr-o situatie controversata si as avea nevoie de un sfat autorizat:in 1983 imobilul in care locuiam in mun. Galati a fost preluat de regimul ... (vezi toată discuția)
Probleme de recuperare despagubiri Adina Sfetcu Adina Sfetcu Am moștenit un teren pe care la sfârșitul anilor 90 avocatul meu a reușit să-l câștige. Fusese naționalizat. Pe acest tere erau 2 case ale bunicii mele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am locuit in popesti leordeni si am fost demolati, precizez ... Chryso Chryso Buna ziua am locuit in popesti Leordeni si am fost demolati precizez a fost o casa nationalizata renovata total de tata nea demolat si am primit un apt cu 4 ... (vezi toată discuția)