avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Mama mea are varsta de 64 ani din care 11 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Mama mea are varsta de 64 ani din care 11 ani si 6 ...

Buna ziua,

Mama mea are varsta de 64 ani din care 11 ani si 6 luni lucrati. Nu poate beneficia de pensie deorece nu are acei minim 15 ani de contributi dar nici nu poate cumpara deoarece are deja varsta de pensionare.

Am citit si se pare ca exista o pensie minima garantata si pentru cei care au contribuit intre 10-15 ani . Aveti idee care sunt conditiile pentru a beneficia de aceasta pensie minima garantata(pensie sociala).

Daca nici in cazul de mai sus nu se incadreaza se mai pot recupera contributiile sau acei 11 ani si 6 luni se considera donatie ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
AlexIon1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:27, 11 Aprilie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există o pensie minimă garantată pentru cei care n-au lucrat stagiul minim de 15 ani.

Contribuțiile reținute din salariu către stat nu se mai pot recupera.
Trebuia să lucreze minim 15 ani pentru pensie.
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la pensia sociala minima garantata? Ciprian767 Ciprian767 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ... zre zre Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ce opțiuni de pensie exista? Pensia pentru limita de vârstă impune un stagiu de cotizare de ... (vezi toată discuția)