avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate lua concediu medical in timpul somajului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate lua concediu medical in timpul somajului?

Buna seara!
Am o intrebare, se poate lua concediu medical in timpul somajului? Daca da, ce pasi trebuie facuti pt. a putea beneficia de acest concediu?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:51, 25 Ianuarie 2010
Da, in timpul somajului puteti beneficia de concediu medical. Primul pas care trebuie facut este sa va imbolnaviti dar eu nu va doresc acest lucru. Sanatate multa!
Buna seara,
-anuntati AJOFM asupra faptului ca aveti concediu medical
-prezentati concediul medical la Casa de sanatate de care apartineti ( tot dansii vi-l vor si plati)
1. Certificatul medical se prezinta la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
2. Concediul medical intrerupe si suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului medical.
Si cvare este suma primita pe perioada concediului medical? Cumva 85% din ultimul salariu?????
Se calculeaza ca orice concediu medical, luand ca baza salariile si/sau indemnizatia de somaj pe ultimele 6 luni.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj ContSters103316 ContSters103316 daca in timpul somajului am perioade de concediul medical acesta se calculeaza la stagiul de cotizare al ultimelor 6 luni de la societatile la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somajului petru.jitaru petru.jitaru in 2009 am beneficiat de concediu medical de 180 zile avand o boala cronica de peste 15 ani. in decembrie am fost disponibilizat voi beneficia de tratament ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)