avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in somaj

daca in timpul somajului am perioade de concediul medical acesta se calculeaza la stagiul de cotizare al ultimelor 6 luni de la societatile la care am lucrat inainte de a deveni somer? se prelungeste perioada de somaj cu timpul cit am avut concediu medica? ajofm achita sumele si dupa aia le recupereaza de la CASS?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:03, 28 Ianuarie 2010
1. In timpul perioadei de somaj puteti beneficia de concedii medicale, in baza certificatelor medicale legale.
2. Concediile medicale intrerup si suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului medical.
3. Certificatele medicale le prezentati la AJOFM care le calculeaza si plateste (recupereaza banii de la Casa de Sanatate).
stagiu de cotizare se calculeaza la ultimele 6 luni lucrate ? am avut 6500 lei in ultimele 6 luni lucrate dar daca cm il iau dapa doua luni de somaj nu se diminueaza baza de calcul?
Sunt luate in calcul 6 luni inainte de intrarea in medical. Adica este luata in calcul si indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical somer de 7 luni ionescu eduard ionescu eduard Sunt somer de 7 luni(am lucrat in ultimele 24 luni,inainte de a intra in somaj, la 2 firme:la una pana in august 2008 iar la alta din 1iulie 2009 pana in 30 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj iosif.kramar iosif.kramar Sunt in somaj. Si astazi dr. mi-a dat CM pentru 15 zile. Trebuie sa-l duc la somaj. Acest fapt sisteaza somajul si il prelungeste? Cat timp iti poti lua CM in ... (vezi toată discuția)