avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical somer de 7 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical somer de 7 luni

Sunt somer de 7 luni(am lucrat in ultimele 24 luni,inainte de a intra in somaj, la 2 firme:la una pana in august 2008 iar la alta din 1iulie 2009 pana in 30 noiembrie 2009) mi s-a cerut de la spital -pentru eliberarea concediului medical ,
o adeverinta din care sa reiasa daca am avut cm pe ultimele 12 luni.Am fost la ajofm unde mi s-a dat o adeverinta de la 6.01 2010 pana in prezent urmand a ma duce si la firma de unde am intrat in somaj si unde am lucrat doar 5 luni.(nu am avut nici o zi de cm in ultimele 12 luni)
Pana aici totul clar.Cand m-am dus la AJOFM cu cm mi s-a cerut sa aduc de la firma unde am lucrat, o adeverinta de venit.Pentru plata indemnizatiei pentru cm nu trebuie venitul pe ultimele 6 luni ?(eu sunt somer de 7 luni)Mai trebuie si de la firma unde am lucrat doar 5 luni?Mentionez ca iau somaj 540 lei. Plata indemnizatiei este 75%din 540 lei?.sau din 730 lei cat am pe cuponul de somaj inainte de a mi se retine alte datorii?
Multumesc pentru raspuns!
Eduard

Chiar nu stie nimeni sa raspunda?
MULTUMESC.................
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ionescu eduard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:05, 19 August 2010
1. Aveti dreptate,OUG 158/2005 spune:
Art. 10 - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
2. Procentul de 75% se aplica la venitul brut. Dar nu inteleg de ce pe cuponul de somaj aveti 730 lei si luati in mana 540 lei. Ce retineri vi se fac din indemnizatia de somaj?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ajutor somaj sdaniel sdaniel Buna ziua, Din cate am inteles din discutiile de pe acest forum, calculul idemnizatiei de somaj este:75% din salariul de baza minim pe tara (450RON) la care ... (vezi toată discuția)
Cat este somajul ! ContSters79307 ContSters79307 Buna ziua ! Sunt in somaj din 25.12.2008 si abia pe 19.03.2009 am primit indemnizatia de somaj retroactiv. Pe cupon scrie ca indemnizatia de somaj este in ... (vezi toată discuția)
Somaj andrea23 andrea23 Am lucrat un an la o firma, cu un salar net de 11 mil. m-au concediat prin desfiintarea postului.Am fost angajata ca inginer in industrie alimentara. Ma ... (vezi toată discuția)