avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul somajului

Ce acte trebuie ?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:51, 4 Februarie 2010
1. Medicul va elibereaza certificatul medical pe care il duceti la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
2. Concediul medical intrerupe si suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas la expirarea concediului medical.
3. Astfel se prelungeste perioada de somaj.
Trebuie si adeverinta de venit pe ultimele 6 luni lucrate la firma unde am lucrat inainte de somaj ?
1. Daca in cele 6 luni premergatoare concediului medical intra si perioade de dinainte de somaj se vor lua in calcul si acele perioade (luni).
2. Aveti adeverinta cu salariile depusa la AJOFM cand ati depus dosarul de somaj.
Adeverinta de salariu a fost pe ultimele 12 luni eliberata de E.O.N. Gaz Distributie ca sa pot intra in somaj prin certificat de producator .Am cotizat o luna la somaj si casa de pensii. Acum am o problema de sanatate si vreau sa-mi intrerup somajul cu concediul medical dar oficialitatile imi cer multe acte. Ce trebuie facut ?
1. Pentru calcularea certificatului medical se iau, ca baza de calcul, 6 luni inainte de concediul medical. In aceste luni pot intra si luni de somaj si luni de la vechiul loc de munca, in cazul in care aveti mai putin de 6 luni de cand sunttei in somaj.
2. Ce oficialitati si ce acte va cer, si pentru ce? Fiind in somaj, AJOFM nu va poate cere decat certificatul medical.
3. Nu inteleg ce este acel certiicat de producator. Ar fi bine sa fiti mai explicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj ContSters103316 ContSters103316 daca in timpul somajului am perioade de concediul medical acesta se calculeaza la stagiul de cotizare al ultimelor 6 luni de la societatile la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anacami2 anacami2 buna ziua.o prietena are urmatoarea problema. a fost depistata cu caner mamar , iar din 21.07 va incepe chimioterapia.problema este urmatoarea: cu 25iunie ni ... (vezi toată discuția)
Cm in somaj ContSters74221 ContSters74221 cum se procedeaza cand un fost salariat,se afla in somaj de 3 luni, iar doctorul de familie i-a prescris cm 14 zile. cum trebuie sa procedeze cel aflat in ... (vezi toată discuția)