avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cm in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cm in somaj

cum se procedeaza cand un fost salariat,se afla in somaj de 3 luni, iar doctorul de familie i-a prescris cm 14 zile.
cum trebuie sa procedeze cel aflat in aceasta situatie?ce efecte produce cm si cum se stabileste plata acestuia?trebuie depus la somaj
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:26, 15 Ianuarie 2010
1. Depuneti certificatul medical la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
2. Perioada de concediu medical intrerupe si suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, la expirarea concediului medical.
Trebuie sa mergeti la somaj. Pe perioada cm somajul se suspenda si se reia dupa aceia.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare (oug 158/2005).
perioada de calcul,"ultimele 6 luni" include si lunile in care am fost in somaj,sau se refera la ultimele 6 luni ,din cele 12 in care am fost salariat?
Daca intra in ultimele, sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj ContSters103316 ContSters103316 daca in timpul somajului am perioade de concediul medical acesta se calculeaza la stagiul de cotizare al ultimelor 6 luni de la societatile la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical somer de 7 luni ionescu eduard ionescu eduard Sunt somer de 7 luni(am lucrat in ultimele 24 luni,inainte de a intra in somaj, la 2 firme:la una pana in august 2008 iar la alta din 1iulie 2009 pana in 30 ... (vezi toată discuția)