avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in timpul somajului

in 2009 am beneficiat de concediu medical de 180 zile avand o boala cronica de peste 15 ani. in decembrie am fost disponibilizat voi beneficia de tratament gratuit siconcediu medical? cum se calculeaza acesta din urma? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: petru.jitaru , utilizator 14:42, 7 Ianuarie 2010
1. In timpul somajului puteti beneficia de concediu medical. Certificatul medical il prezentati la AJOFM, unde ati depus actele pentru somaj. Tot AJOFM va plateste si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca.
2. Indemnizatia se calculeaza la fel ca la angajator: media zilnica a salariilor pe ultimele 6 luni, inmultit cu numarul de zile de concediu medical. Daca in cele 6 luni intra si perioade de somaj seia in calcul indemnizatia de somaj.
3. Pe timpul concediului medical se suspenda si intrerupe somajul care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului medical.
Cat timp sunteti in soma sunteti asigurat in sistemul de sanatate, astfel ca veti beneficia de aceleasi gratuitati sau compensari ca si atunci cand ati avut contract de munca.
multumesc pt raspuns.Dar as vrea sa mai stiu daca in calculul concediului medical se ia in vedere salariul brut sau net obtinut in ultimele 6 luni. multumesc
Pentru perioada cand ati avut CIM sunt luate in considerare veniturile salariate brute care au constituit stagiu de cotizare.
salariile brute sunt identice cu plata asigurarilor pt. somaj? Mi s-a eliberat o adeverinta cu date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pt. somaj. din aceste sume se deduce ajutorul de somaj si plata C.M. din timpul somajului? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical -in preaviz (disponibilizare)-dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil ContSters27532 ContSters27532 As dori sa stiu daca pot beneficia de concediu medical, fiind in preaviz - concediere colectiva-dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil,si ... (vezi toată discuția)
Se poate lua concediu medical in timpul somajului? mihai15mai mihai15mai Buna seara! Am o intrebare, se poate lua concediu medical in timpul somajului? Daca da, ce pasi trebuie facuti pt. a putea beneficia de acest ... (vezi toată discuția)
Probleme concediu medical blondi3 blondi3 buna ! sunt noua pe forum si as avea si eu doua intrebari: 1.daca internarea unui pacient se prelungeste pe o perioada de 2-3luni se poate elibera concediu ... (vezi toată discuția)