avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna! Sunt insarcinata si ar urma sa intru in CIC din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna! Sunt insarcinata si ar urma sa intru in CIC din luna decembrie ...

Buna!
Sunt insarcinata si ar urma sa intru in CIC din luna decembrie 2023 sau ianuarie 2024, deci de atunci as avea contractul de munca suspendat. Compania la care lucrez imi va acorda in martie 2024 un bonus anual proportional cu numarul de luni lucrate in 2023 si inca un bonus de performanta. Acestea vor fi impozitate.
Imi este teama insa ca vor depasi suma maxima pe care o poti realiza intr-un an fara sa pierzi indemnizatia de crestere copil. Care este cadrul legal in care se pot acorda in siguranta aceste bonusuri, fara sa pierd indemnizatia? Eu am gasit urmatorul articol:
[ link extern ]
"La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2)."

Acest lucru ar insemna ca pot primi bonusurile in siguranta, pentru ca nu sunt obtinute in urma desfasurarii unei activitati in perioada de CIC?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: GMT7 , utilizator 20:44, 12 Aprilie 2023
Textul citat nu a intrat inca in vigoare .. cuantumul este de 5 ori indemnizatia minima.. vedeti si lit.a
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizez venituri din chirie, pot sa primesc indemnizația de creștere a copilului? Roxa321 Roxa321 Conform legii 66/2016- La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: \" c) realizează, în decursul unui an ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Campean Carina Campean Carina Daca esti in concediu de maternitate poti sa lucrezi fara sa iti pierzi indemnizatia ? (vezi toată discuția)
Venituri pe durata concediului de crestere a copilului mia0908 mia0908 Buna ziua, În luna septembrie urmează sa depun actele pentru indemnizația de crestere copil. În momentul acesta am 2 contracte de muncă. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)