avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Realizez venituri din chirie, pot sa primesc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Realizez venituri din chirie, pot sa primesc indemnizația de creștere a copilului?

Conform legii 66/2016- La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2)."

Realizarea de venituri intra sub incidenta acestui articol? Ce se înțelege prin 'desfasurarea efectiva a unei activități'?
Cel mai recent răspuns: Roxa321 , utilizator 15:32, 19 Iulie 2016
Veniturile din chirii nu intra sub incidenta acelui articol de lege.

"desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale" inseamna realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit.
1. Venitul din chirii nu este un venit obtinut in urma unei activitati profesionale si nu se are in vedere la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti avea venituri din chirii.
Multumesc de clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in timpul platii indemnizatiei crestere copil Kathe Kathe Buna ziua, As dori sa stiu, conform noii legi 66, ce tipuri de venituri sunt permise in timpul CCC si care e valoarea maxima a acestora, a.i. plata ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament in timpul concediului de crestere copil ana_dy ana_dy Buna ziua. Daca obtin venituri din vanzarea unui apartament in timpul concediului de crestere copil voi mai avea dreptul la indemnizatie? Multumesc (vezi toată discuția)
Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)