avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vanzare apartament in timpul concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vanzare apartament in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua. Daca obtin venituri din vanzarea unui apartament in timpul concediului de crestere copil voi mai avea dreptul la indemnizatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 14:48, 5 Iulie 2019
Vânzarea apartamentului nu generează venituri de natura celor cu implicații asupra CCC.

”Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (...), beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară", prevede actul normativ amintit.”

Detalii și aici: www.avocatnet.ro/articol_501...
OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de cinci ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).


Asadar, pe durata CCC se pot obtine venituri care nu pot depasi de cinci ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 6250 lei pe an calendaristic)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzarea unui bun nu reprezinta venit obținut prin desfăsurarea efectiva a unei activitati în sensul celor din sfera veniturilor salariale sau asimilate salariilor.
Este o banală tranzactie comerciala care nu interferează cu CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaela.corlatan mihaela.corlatan Daca ai venituri din alte surse extra salariale, poti beneficia de indemnizatie crestere copil? Multumesc. (vezi toată discuția)
Realizez venituri din chirie, pot sa primesc indemnizația de creștere a copilului? Roxa321 Roxa321 Conform legii 66/2016- La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: \" c) realizează, în decursul unui an ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt în concediu e creștere copil, și am văzut ... ..sorin, ..sorin, Buna seara. Sunt în concediu e creștere copil, și am văzut că sa schimbat normele de aplicare la indemnizație creștere copil, eu lucrez și nu vreau sa ... (vezi toată discuția)