avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Daca ai venituri din alte surse extra salariale, poti beneficia de indemnizatie crestere copil? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 27 Noiembrie 2019
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 prevede ca pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care au realizat venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (este vorba de venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

mihaela.corlatan a scris:

daca ai venituri din alte surse extra salariale, poti beneficia de indemnizatie crestere copil? multumesc

Pentru indemnizatia CCC se iau in considerare : venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit .

Ce " venituri din alte surse extra salariale" aveti ? detaliati ....
Sa fiu puțin mai clara: daca am venituri în aceeași perioadă cu concediu creștere copil mai pot beneficia de indemnizație? Multumesc
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

In acest sens, ar fi mai bine sa intrebati la ANPIS/AJPIS, intrucat legea nu distinge referitor la categoriile de venituri care se pot realiza pe durata CCC , ci mentioneaza doar cuantumul maxim al acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament in timpul concediului de crestere copil ana_dy ana_dy Buna ziua. Daca obtin venituri din vanzarea unui apartament in timpul concediului de crestere copil voi mai avea dreptul la indemnizatie? Multumesc (vezi toată discuția)
Venituri impozabile oug 111 alex_element alex_element Ce este si care este valoarea actuala indicatorului social de referinta, la care face referire art 2, alin 2 din OUG 111/2010? De asemenea, veniturile din ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 rodica2012 rodica2012 Buna ziua, Am o intreprindere individuala, pana acum cu pierdere si am si calitate de salariat la un srl, neintrerupt din 2010. Urmeaza sa nasc in luna ... (vezi toată discuția)