avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna \"decada\" din hotararea judecatoreasca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna "decada" din hotararea judecatoreasca in conditiile in care o vacanta are 12 zile?

O sa fiu mai explicita!Aceasta vacanta de Pasti are 12 zile .Nepoteii mei au stat 6 zile la tatal lor considerand ca "prima decada" acest lucru ar insemna.Doar ce au fost adusi copiii acasa,dupa care fiica mea primeste mesaje cu injurii de la fostul sot sa duca copii afara pentru ca trebuie sa-i ia inapoi ca decada inseamna 10 zile.Bine-nteles a mers la Politie si a reclamat ca nu primeste din nou copiii,iar cand Politia a sunat la fii-ca mea i-au spus ca a cresit Judecatoria,ca trebuia sa scrie "prima jumatate"!Ce este de facut?Din nou instanta......etc?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
dor-129, utilizator
Cel mai recent răspuns: dor-129 , utilizator 08:01, 14 Aprilie 2023
Pai cum nu se baga daca i-a spus in telefon ca daca nu-i da ,poate sa se ajunga la dosar penal pentru "nerespectarea hotararii judecatoresti" desi fiica mea i-a explicat politistului ca din cele 12 zile , primele 6 au fost la tata si ca ar fi normal ca din a 7 zi sa fie la mama,ca atunci i-au fost adusi acasa si ca dupa 5 minute (tatal era inca in fata blocului) a inceput tot circul cum ca vrea copiii inapoi ,ca a gresit ca i-a adus,s-a dus la Politie .......si am urmat ce am povestit.Chiar si eu am sunat la Politie desi locuiesc in strainatate si am vorbit cu d-nul politist!Dupa o ora (aproximativ) i s-a pus in vedere de catre politist sa-i dea din nou copiii ca altfel se poate ajunge la dosar penal.!S-a conformat ca doar nu era sa vina politistii sa ia copiii cu forta,iar a doua zi de dimineata a fost in audienta la seful Politiei unde i s-a spus ca "teoretic ea are dreptate "si ca desi vacanta are doar 12 zile , 10 zile copiii trebuie sa ramana la el(decada=10) ".NIMENI nu a putut sa defineasca "a doua decada".A vrut sa faca ea plangere pentru nerespectarea hotararii si i s-a spus ca este neintemeiata ,pentru ca el nu a incalcat hotararea.Este un abuz din partea lor?
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
dor-129, utilizator
Am uitat sa precizez ca politistul a spus clar ca daca nu-i da copiii,vor veni ei(pol.) si-i vor lua!Lucru pe care orice parinte normal la cap il evita!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce a facut domnul politist a fost un abuz.
" nerespectarea hotararii" inseamna altceva, o impotrivire la executare. Adica trebuia ca tatal sa apeleze la executor si daca executorul venea cu politia si mama se împotrivea executarii, atunci vb de nerespectarea hotararii.
Mai departe, tot tatal ii punea face plangere pt nerespectarea masurilor de incredintare, chiar daca se face un dosar penal, nu inseamna nimic, se cerceteaza si se afla daca asa e sau nu, nu hotaraste un politist.
In al treilea rand, nu vine politia sa ia copulul.
Ii puteti faca plangere pt abuz domnului politist, daca aveți probe sa s-a intamplat cum ziceti.
Daca politistul doar a convins-o sa ii dea, aia e. Pe viitor, daca va cunosteti drepturile, nu mai cedati asa usor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista martor in sensul ca in momentul in care politistul a sunat-o pe fiica mea , in casa(deci a auzit convorbirea) era o prietena de-a fiicei impreuna cu copiii.Deci pot face plangere pentru abuz in serviciu sa inteleg.Multumesc din nou nu stiu pentru a cata oara pentru raspuns si mai ales pentru explicatiile date in legatura cu ce inseamna "nerespectarea hotararii".Paste binecuvantat va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita copii - ordin executor ContSters93599 ContSters93599 M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor lilian2 lilian2 Va rog sa ma ajutati In urma unui proces indelungat, in sentinta civila am obtinut custodia in comun, si program de vizita minor ,primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Contributia lunara in natura este obligatoriu cum este pensia alimentara? Florentina dima Florentina dima Va rog mult sa ma ajutati cu o informație. Sunt divorțată de tatal copiilor mei. Avem custodie comuna. Domiciliul actual al copiilor mei este la tatăl lor ... (vezi toată discuția)