avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributia lunara in natura este obligatoriu cum este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributia lunara in natura este obligatoriu cum este pensia alimentara?

Va rog mult sa ma ajutati cu o informație. Sunt divorțată de tatal copiilor mei. Avem custodie comuna. Domiciliul actual al copiilor mei este la tatăl lor dar am drept de vizita conform hotărârii judecătorești a tribunalului sector 6. De pe 9 martie mi-a interzis sa vad copiii. Ii tine,, izolati,, in casa si nu imi permite sa merg sa ii vad. In schimb face presiuni asupra mea sa ii dau banii pentru contribuția lunara in natura. Daca nu se respectă programul de vizita, am obligatia de a platiacei bani???????
Bună ziua, înțeleg că sunteți victima unui șantaj..., În primul rând emoțional...
Dacă nu se respecta programul de vizită, apelați la punerea în executare silită a hotărârii și, finalmente la poliție, unde puteți depune plângere pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.
Obligația de plată a întreținerii în natură este stabilită în codul civil într-adevăr, că regulă, excepția fiind executarea cesteia în bani, însă în în majoritatea litigiilor, instanțele de judecată nu dispun executarea acesteia în natură, ci numai în bani, întrucât o hotărâre pentru obligație de a da întreținerea în natură este extrem de greu de pus în executare..., Iar judecătorii "văd" mai departe efectele unei astfel de hotărâri...
Dacă sunteți șantajată aveți, iarăși, deschisă Calea plângerii penale...
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca el nu respecta o hotarare judecatoreasca, nu inseamna ca puteti sa nu o respctati si dvs.
Daca nu ii vedeti, nu inseamna ca acesti copii nu mai mananca.
puteti apela la un executor pt a pune in executare hotararea.
ii puteti face si plangere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
ati fost la el si nu v-a permis sa va vedeti copiii ?
Din ziua de 9 martie nu am văzut copiii mei. Tatal lor ii tine,, izolati,, in casa. Mie nu imi permite sa vad copiii. Avem custodie comuna, am dreptul de vizita pentru copiii mei conform hotărârii judecătorești a tribunalului sector 6 dacă nu respectă programul de vizită ce pot face in aceasta situație.????!????va rog frumos să îmi trimiteți o informație
cum aveti programul de vizita ?
Este carantina. Normal ca în aceasta perioada tine copii acasă și le limitează contactul. Asta face un părinte sănătos la cap. Ar trebui și pe dumneavoastră ca mama sa va preocupe binele copiilor.
Încercați sa ii sunați și vorbiți cu tatăl sa organizeze videoconferințe pe Skype.
Normal ca va achitați de pensia alimentara, e un drept al copiilor. Din nou, binele lor superior. Sunteți responsabila de îngrijirea lor. Dacă nu ii vedeți nu mai sunt copii dumneavoastră?
Cât despre executare silita și altele sa știți ca totul e suspendat în perioada asta și în plus nimeni nu va trage la răspundere un părinte care a respectat instrucțiunile guvernamentale.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Programul de vizita ramonateamo ramonateamo ce se intampla daca instanta va decide ca sotul meu sa ia copilul de sarbatori di in vacanta si eu nu voi fi de acord pt ca sotul locuieste in jud.bihor si eu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În data de 12 .06.2023 am înaintat divorțul. Împreună ... Gîdea victoria georgiana Gîdea victoria georgiana Bună ziua!În data de 12 .06.2023 am înainte divorțul . Împreună avem doi copii 7 și 5 ani . Divorț să finalizat pe data de 14.05.2024,și sentința am ... (vezi toată discuția)
Dacă am depus apel cu privire la pensie alimentara celelalte ... Iulia 89 Iulia 89 Dacă am depus apel cu privire la pensie alimentara celelalte aspecte ale hotararii sunt suspendate?am obținut program de vizita si custodia comună...as ... (vezi toată discuția)