avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributia lunara in natura este obligatoriu cum este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributia lunara in natura este obligatoriu cum este pensia alimentara?

Va rog mult sa ma ajutati cu o informație. Sunt divorțată de tatal copiilor mei. Avem custodie comuna. Domiciliul actual al copiilor mei este la tatăl lor dar am drept de vizita conform hotărârii judecătorești a tribunalului sector 6. De pe 9 martie mi-a interzis sa vad copiii. Ii tine,, izolati,, in casa si nu imi permite sa merg sa ii vad. In schimb face presiuni asupra mea sa ii dau banii pentru contribuția lunara in natura. Daca nu se respectă programul de vizita, am obligatia de a platiacei bani???????
[ link extern ]

Inteleg ca v-a fost limitat accesul inaintea emiterii decretului privind starea de urgenta.
am citit in acest articol ca executarile silite sunt intr-adevar oprite, dar plangere penala ii puteti face.
Puteti merge la program si daca nu vi-i da, cf hotararii, chemati politia
puteti vorbi cu copiii la telefon, puteti sa ii vedeti prin apel video, sau tatal nu e de acord ?
Ma îndoiesc ca în momentul de fata politia o sa va bage în seama. De fapt ar trebui sa și probați ca nu ați mai fost lăsată în mod repetat.
E vorba de binele superior al copiilor. Va puneți ambiția cu un părinte care ii protejeaza
Ce doriți exact? Sa va puneți copii în pericol și sa va obligați fostul partener sa încalce legea?
Dacă situația se extinde și după carantina atunci puteți lua masuri însă până atunci nu e decât pierdere de timp. Eventual o sa va și luați o amenda de la politie dacă mergeți sa depuneți plângerea dat fiind faptul ca nu e nimic urgent.
mergeti la copii sa va duceti contributia in natura.
Desigur, poate fi lăsată la ușa contribuția în natura sau puteți comanda online.
Poliția nu are de ce sa intervina intr-o astfel de situație,nu este de competența acestei instituții .
Plângere penală puteti sa faceti dar cercetarea penală în marea majoritate a cauzelor penale este suspendată pe durata stării de urgență asa cum este suspendată activitatea instanțelor în 90 % din cazuri.Puteti contacta un executor judecătoresc după Paște pt a vedea dacă poate pune în executare hotărârea privind dreptul de vizita.In cazul in care și activitatea executorilor este suspendată nu aveti decât să așteptați revenirea la situația normală de încetare a stării de urgență.Puteti aduna probe pt eventualele demersuri judiciare sa notificati fostul soț cerandu-i sa respecte dreptul de vizita,sa-i trimiteți pe mail ,sms ,whatsapp mesaje pe care ulterior sa le puteti prezenta instanței sau organelor de poliție,puteti face o sesizare pe mail la DGASPC sesizand problema cu care va confruntați etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de vizita ramonateamo ramonateamo ce se intampla daca instanta va decide ca sotul meu sa ia copilul de sarbatori di in vacanta si eu nu voi fi de acord pt ca sotul locuieste in jud.bihor si eu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În data de 12 .06.2023 am înaintat divorțul. Împreună ... Gîdea victoria georgiana Gîdea victoria georgiana Bună ziua!În data de 12 .06.2023 am înainte divorțul . Împreună avem doi copii 7 și 5 ani . Divorț să finalizat pe data de 14.05.2024,și sentința am ... (vezi toată discuția)
Dacă am depus apel cu privire la pensie alimentara celelalte ... Iulia 89 Iulia 89 Dacă am depus apel cu privire la pensie alimentara celelalte aspecte ale hotararii sunt suspendate?am obținut program de vizita si custodia comună...as ... (vezi toată discuția)