avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract ore suplimentare

Contract ore suplimentare
Buna seara!
Lucrez intr-un domeniu în care orele suplimentare sunt aproape imposibil de evitat și am un contract full time pe perioada nedeterminata.
Angajatorul a venit cu cererea de a semna o "declarație la angajare" pentru o alta firma a sa din același domeniu, in care eu ( deja angajat a lui) solicit sa fiu angajat la noua firmă pe o perioadă de X ore ( contract pentru ore suplimentare).
Având în vedere că este un domeniu în care orele suplimentare nu pot fi stabilite de la început cum mă afectează faptul că mi s-a cerut să semnez un contract suplimentar ( pentru o alta firma a angajatorului meu) pe un nr fix de ore( 2/4 etc).
Angajatorul îmi spune că nu mă afectează cu nimic si că norma creste /scade în funcție de orele ce vor fi lucrate dar mie mi se cere să semnez pe un anume nr de ore
Ce poate însemna semnarea acestui contract pentru mine având în vedere că este aproape imposibil sa mă încadrez in norma de 40 ore/săptămână dar nici nu vreau sa fiu obligat la un anume numar de ore peste norma
Mulțumesc!


Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
alexandrer, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrer , utilizator 21:44, 18 Aprilie 2023
Al doilea c.i.m. ce durata a timpului de munca are ? ... precizati exact
Buna ziua!
Al doilea contract ar avea din cate am înțeles de la angajator( momentan am refuzat semnarea sa) valoarea orelor suplimentare făcute în luna respectiva.
In general lucrez un minim de 200 ore lunar.
Declarație de angajare

Subsemnatul....,CNP,.... domiciliu.... Tel...email...va rog sa îmi aprobați cererea de angajare in cadrul societății....în funcția de.....începând cu data de....cu o normă de ...pe zi.

Așa arată începutul declarației.
Acum eu înțeleg că dacă aș semna m-as obliga la un număr de minim 20 ore pentru o alta societate dar ceea ce nu înțeleg ( angajatorul ne-a spus doar că se micșorează norma) daca nu fac aceste ore ce se întâmplă?

Nu îmi este foarte clar ce este acest contract, nici angajatorul nu ne oferă foarte multe informații ( doar ni se prezintă hârtiile și ni se spunea sa semnăm) și de aceea incercam sa aflu cat de legală este aceasta procedura de a transfera orice ore suplimentare pe care le fac pe un contract cu o alta firma dar care aparține aceluiași grup și cum mă poate afecta.
Mulțumesc încă odată
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
alexandrer, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nelegala acea procedura de transfer ...
Vă mulțumesc pentru ajutor domnule Cornel Vasile
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul urmărește pur simplu evitarea plății taxelor și sporului aferent orelor suimentare. Mai precis lucratinoe primul contract cele 168bde ore legale iar pe almdoilea part time încă 83 de ore care vor fi plătite fără sporuri, e ca si cum aveți 2 joburi

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Job full time+part time la firme diferite foxyz foxyz Buna ziua, Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job ... (vezi toată discuția)
Angajat la doua firme. leoneverde leoneverde 1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme? 2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ? (vezi toată discuția)