avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la doua firme.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la doua firme.

1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme?
2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ?
Cel mai recent răspuns: avocata_S , utilizator 22:29, 24 Noiembrie 2007
da, poate fi angajat la doua firme insa problemele se ivesc cu timpul de munca pe care spui ca il are angajatul, pentru ca, Codul Muncii precizeaza ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 ore pe saptamana, inclusiv ore suplimentare.
Iti sugerez sa citesti si discutia de la pagina 5, a doua din lista, a mai intampinat cineva aceeasi problema ca si tine. Problema cu timpul de lucru se pune atunci cand vb de un singur contract/un singur angajator si il priveste mai mult pe cel din urma. Este dreptul tau constitutional de a munci cat vrei.
Multumesc mult Miruna, am citit mesajele de la pag 5. Insa nu sunt lamurit cu un aspect. Cineva spunea ca nu poti avea 2 contracte fulltime ca nu vor fi inregistrate de CM, iar tu imi spuneai ca-i dreptul meu constitutional de a munci cat vreau. Deci?
Ce articol din ce lege nu-mi da posibilitatea de a avea 2 contracte de munca cu norma intreaga?

Daca nu exista o lege care sa reglementeze acest aspect, de ce functionarii de la Camera de Munca (Directia de Munca) refuza a inregistra cel de-al 2-lea contract?
codul muncii se refera la raportul de munca pe care il ai cu o societate, nicidecum cu mai multe societati. atata timp cat dreptul muncii nu este ingradit , daca faci fata poti lucra pe zi si 16 ore.
cel de-al doilea contract de munca va fi inregistrat la i.t.m. dar va fi necesara o adeverinta de la locul de munca de baza, pentru a justifica lipsa cartii de munca la angajare.

Alte discuții în legătură

Dublu loc de munca full time Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)
Angajare cu doua contracte de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata ralucabordea ralucabordea Sunt angajata la doua societati cu contract de munca de 8 ore/zi pe perioada nedeterminata.Unul dintre contracte este deja trecut in cartea de munca .As dori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)