da, poate fi angajat la doua firme insa problemele se ivesc cu timpul de munca pe care spui ca il are angajatul, pentru ca, Codul Muncii precizeaza ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 ore pe saptamana, inclusiv ore suplimentare.
Iti sugerez sa citesti si discutia de la pagina 5, a doua din lista, a mai intampinat cineva aceeasi problema ca si tine. Problema cu timpul de lucru se pune atunci cand vb de un singur contract/un singur angajator si il priveste mai mult pe cel din urma. Este dreptul tau constitutional de a munci cat vrei.
Multumesc mult Miruna, am citit mesajele de la pag 5. Insa nu sunt lamurit cu un aspect. Cineva spunea ca nu poti avea 2 contracte fulltime ca nu vor fi inregistrate de CM, iar tu imi spuneai ca-i dreptul meu constitutional de a munci cat vreau. Deci?
Ce articol din ce lege nu-mi da posibilitatea de a avea 2 contracte de munca cu norma intreaga?
Daca nu exista o lege care sa reglementeze acest aspect, de ce functionarii de la Camera de Munca (Directia de Munca) refuza a inregistra cel de-al 2-lea contract?
codul muncii se refera la raportul de munca pe care il ai cu o societate, nicidecum cu mai multe societati. atata timp cat dreptul muncii nu este ingradit , daca faci fata poti lucra pe zi si 16 ore.
cel de-al doilea contract de munca va fi inregistrat la i.t.m. dar va fi necesara o adeverinta de la locul de munca de baza, pentru a justifica lipsa cartii de munca la angajare.
Alte discuții în legătură
Dublu loc de munca full time
Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)