avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dublu loc de munca full time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dublu loc de munca full time

Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai vechi, noua firma nu mi-a solicitat-o.

Ma puteti ajuta cu info privind reglementarile legale in aceasta privinta si consecintele? Cred ca e o situatie anormala si v-as ramane recunoscator pentru solutii care sa ma scuteasca de posibilele probleme?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leoneverde , utilizator 17:12, 25 Noiembrie 2005
Codul muncii da dreptul salariatului de a avea mai multe contracte de munca (fie cu norma intreaga fie cu timp partial)
Carnetul de munca il pastreaza unitatea unde dvs declarati functia de baza (adica acolo unde aveti persoanele in intretinere pt deducere)
Numai ca de multe ori, la Directia de munca nu iti dau voie sa i doua CIM full time. Cel ptuin, asa mi s-a intamplat mie.
poti avea mai multe contracte cu fractiune de timp dar numai unul de 8 h.
cum de ti-au inregistrat al doilea contract?
Nu mi-au intregistrat dou CIM Full time. Unul a fost la 8 ore si celelalt la 6 ore, desi CM nu limiteaza.
daca ai un cim cu 8 ore si unul cu 6 ore , atuci nu mai poti spune ca ai 2 job-uri flltime, in cazul in care ambele erau de 8 ore era inscris cel pe care-l doreai tu sa fie munca de baza, si unde ai deducere pt persoanele din intretinere

Alte discuții în legătură

Angajat la doua firme. leoneverde leoneverde 1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme? 2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ? (vezi toată discuția)
Dublu loc de munca full time Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)
Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)