avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu doua contracte de munca de 8 ore pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu doua contracte de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata

Sunt angajata la doua societati cu contract de munca de 8 ore/zi pe perioada nedeterminata.Unul dintre contracte este deja trecut in cartea de munca .As dori sa stiu daca pot inregistrasi celalalt contracte in cartea de munca si daca la sfarsitul anului trebuie sa platesc ceva la stat pentru ca am doua venituri .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiastfn , utilizator 08:38, 18 Mai 2007
Art. 35 Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unui contr. indiv. de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
fac exceptie de la prev. ali. 1 situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza./ C. muncii

in ce priveste veniturile, trebuie declarate, altfel constituie evaziune fiscala
bineinteles ca poti inregistra in cartea de munca al doilea job, trebuie sa ceri cartea de munca de la primul angajator pentru a face operatiunea si o duci apoi inapoi
Patronul este acelasi pentru ambele societati.La prima societate am carte de munca de aproximativ 2 ani si jumatate pe functia de director executiv iar la cea de a doua societate voi incepe la 1 mai 2007 si voi avea aceeasi functei.Daca voi declara veniturile din ambele job-uri voi fi nevoita ca la sfarsitul anului sa platesc un impozit pentru ca am venituri din mai multe salarii?
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2007
ralucabordea, utilizator
Buna ziua,

In cartea de munca se trece DOAR contractul unde aveti functia de baza (dumneavoastra hotarati care este aceasta). Desigur, puteti avea linistita si cel de-al doilea contract, iar in ceea ce priveste impozitele ele vor fi platite ca la orice contract de munca, nu va trebui sa platiti nimic la sfarsitul anului (avand contract de munca vor fi platite impozitele de angajator).
Puteti sa aveti DOAR un contract de munca cu norma intreaga - 8 ore/zi...si un numar nelimitat de contracte part-time.

Alte discuții în legătură

Angajat la doua firme. leoneverde leoneverde 1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme? 2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ? (vezi toată discuția)
Dublu loc de munca full time Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu norma de 8 ore si doresc suplimentar norma de 4 ore ctin.alexandru ctin.alexandru Buna ziua, Sunt angajat cfull time intr-o societate si sunt la zi cu toate impozitele pe salariu.Mi s-a oferit sansa sa pot lucra si part time la o alta ... (vezi toată discuția)