Sunt angajata la doua societati cu contract de munca de 8 ore/zi pe perioada nedeterminata.Unul dintre contracte este deja trecut in cartea de munca .As dori sa stiu daca pot inregistrasi celalalt contracte in cartea de munca si daca la sfarsitul anului trebuie sa platesc ceva la stat pentru ca am doua venituri .Multumesc!
Eu am avut doua contracte de munca cu 8 ore. Desi initial a fost greu sa-i conving pe cei de la ITM ca se poate, pana la urma s-au convins ca se poate. Nici la Finante nu am avut probleme, totul a fost in regula. Eu nu stiu nicio lege care sa iti interzica acest lucru.
doar un cim de 8 ore/zi= norma intreaga se poate inregistra in cartea de munca, restul banuiesc ca sunt inregistrate la itm deci poti face diovada lor dar pe cartea de munca numai unul+ alte cim part-time.
Art 109 CM- Pentru angajatii cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 ore pe saptamana
Art 111 CM- durata maxima legala a timpului de munca NU POATE DEPASI 48 ORE PE SAPTAMANA, inclusiv orele suplimentare
Dublu loc de munca full time
Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)