avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Site-urile matrimoniale contracost pot pacali clientii?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Site-urile matrimoniale contracost pot pacali clientii?

Am facut greseala de a-mi face cont pe un site matrimonial, "Academic Singles" in data de 7 Martie 2023. Am platit un abonament de 4 saptamani care costa in jur de 60 de lei. Cand luna s-a apropiat de final am vrut sa-mi dezactivez contul pe site, dar accesand butonul "stergere cont" acesta nu functiona si imi scria jos ca pentru a-mi putea fi sters contul, va trebui sa iau legatura cu ei prin adresa lor de email.
Le-am trimis un email prin care le-am cerut sa-mi dezactiveze contul iar raspunsul, iar ei mi-au scris ca imi vor sterge contul in 7 zile si ca abonamentul se va reinnoi automat si ca se vor percepe taxe suplimentare. Ziua urmatoare am primit mesaj pe telefon cum ca s-a incercat o tranzactie nereusita in valoare de 300 de lei, eu avand mai putini bani pe card in acel moment. Mi-am dat seama ca ei au fost si mi-am anulat in acea zi cardul ca sa-mi fac altul. Nu se justifica deloc motivul pentru care au incercat sa-mi traga de pe card o suma de 5 ori mai mare fata de abonamentul initial pe care l-am avut. Si in plus, daca eu le pun intrebari pe email ca sa aflu ce taxe suplimentare imi cer, de ce mi-au reinnoit abonamentul fara acordul meu si de ce suma pe care mi-o cer este mult mai mare fata de un abonament normal, ei imi trimit email-uri care par scrise de niste roboti unde ma ameninta ca daca nu le dau date care sa-i ajute sa incaseze banii sau nu le platesc eu prin banca, cazul meu va fi trimis unei agenții de colectare a datoriilor externe. Acest lucru va duce la costuri suplimentare și imi va afecta negativ ratingul de credit.
Încercați o plângere penală la poliție.
Pare o înșelăciune.

Daca firma de matrimoniale va mai afectează patrimonial aveți dreptul de a apela si la avocat.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu sunteti singurul, gasiti pe net multi ce au patit ca dvs.... vedeti cum au rezolvat problema si dumnealor...

Sfatul meu este sa faceti o plangere aici [ link extern ] /
Cautati in discutiile anterioare pe aceasta tema
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plătiți nimic,pt a apela la executare silita au nevoie sa va dea în judecata etcetc.Daca sunt firma din România le faceți plângere penala,dacă sunt din alta tara cu atât mai puțin vor face ei demersuri juridice ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva? just_ea just_ea buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa ... (vezi toată discuția)