avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție

Bună ziua! Va prezint următoarea situație:
- octombrie 2022 se sistează stimulentul de inserție de 650 RON pt băiețelul de 2 ani și 3 luni la acea vreme pentru ca întru în concediu maternal, cele 126 de zile.
- în 20.10.2022 se naște al doilea băiețel.
- reîncep activitatea în munca în luna februarie, imediat după terminarea celor 126 de zile și înainte de a face bebelușul 6 luni. Conform ultimei legi, ar trebui sa primesc pentru al doilea copil 1500 ron.
Întrebarile mele sunt :
- care este valoarea stimulentului de inserție pe care ar trebui sa o primesc?
- ar trebui sa primesc pentru amândoi copiii? Pentru cât timp? Cel mare are acum 2 ani și 9 luni, cel mic 5 luni.
Menționez ca nu am avut indemnizatie de crestere copil, doar am beneficiat de cele 126 de zile.
Cei de la Agenția de plati au reluat plata pentru cel mare în valoare de 650 RON iar eu ma așteptam să primesc 1500 ron pt cel de al doilea, având în vedere ca m-am întors pana în 6 luni ale bebelușului. Ma poate lumina cineva, puțin, cât ar trebui sa primesc?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Stimulentul de inserție, copii cu handicap Nick90 Nick90 Buna seara, părinții copiilor cu dizabilități (cu certificat de handicap) care s-au întors la muncă înainte de împlinirea vârstei de 6 luni ale ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Roxana1979 Roxana1979 Buna ziua! Copilul meu a implinit 2 ani pe 29 iulie.eu am reinceput serviciul pe 18 aprilie si in 14 mai am depus dosarul pentru stimulentul de insertie. Luna ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție în timpul concediului de maternitate Alia1986 Alia1986 Buna ziua! Beneficiez de stimulentul de insertie pana la 3 ani pentru primul copil, insa urmeaza sa intru in concediu maternal pentru al 2-lea copil! Mai ... (vezi toată discuția)