avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Au trecut 6 ani de la pronuntarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Au trecut 6 ani de la pronuntarea divortului la judecatorie ...

Buna ziua !

Au trecut 6 ani de la pronuntarea divortului la judecatorie si nu am facut partaj. Nu avem bunuri imobile cumparate in timpul casatoriei. Detin numai eu bunuri imobile intabulate dobandite inaintea casatoriei. Avem 1 copil impreuna pentru care platesc pensie alimentara. Doresc sa fac partajul bunurilor cumparate in casa in timpul casatoriei. Fosta sotie nu doreste nicio intelegere notariala.
Intrebarea mea este daca bunurile din casa ( televizor , frigider , mobila , parchet , faianta , etc ) cumparate acum 10-15 ani in timpul casatoriei mai valoareaza la fel ca in ziua in care le-am achizitionat. Sau manopera ( la negru ) pentru pus gresia si faianta din casa.
1) La ce pret vor fi evaluate acestea la partaj ?
2 ) Ce taxe voi plati eu la stat cand voi deschide procesul de partaj ? Dar fosta ?

Multumesc

O zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:44, 21 Aprilie 2023
Nu intră nimic la partaj din lucrările de îmbunatățire ale imobilului.
Deci casa nu intră la partaj fiind bun propriu.

Pentru îmbunatățirile aduse în timpul căsătoriei, datorați soției doar un drept de creanță, valoare pe care o va stabili instanța de judecată.

Va trebui să-i plătiți dreptul ei de creanță, cum va hotărî instanța.
Ultima modificare: Duminică, 16 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Stiti cumva cum se calculeaza valoarea obiectelor cumparate impreuna in casa avand in vedere ca dupa 6 ani au o uzura .
Ce taxe voi plati eu la stat cand voi deschide procesul de partaj ? Dar fosta ?
Doresc sa fac partajul bunurilor cumparate in casa in timpul casatoriei. Fosta sotie nu doreste nicio intelegere notariala.

in casa cui ?
in ce priveste dreptul de creanta, dreptul la actiune e prescris
daca aveti bunuri de impartit frigider etc, le puteti imparti in natura.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort BCF BCF Buna ziua Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Partaj valentina78m valentina78m In cazul in care cuplul are 2 apartamente utilate fiecare cu mobila ,frigider , aragaz, televizor … in urma divortului cum se procedeza ? Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)