avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren primit prin contract de donatie inainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren primit prin contract de donatie inainte de 8 ani

Buna ziua, am primit un teren extravilan de la tatal meu prin contract de donatie in noiembrie 2015. Acum vreau sa-l vand, deci inca nu sunt impliniti 8 ani. Trebuie sa platesc impozit de 80% pe diferenta de valoarea a terenului, chiar daca l-am primit prin donatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:32, 18 Aprilie 2023
Nu, nu trebuie.
Impozitul de 80% se refera la vânzarea bunurilor dobândite prin cumpărare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan buna ziua, in urma cu 1 an, mama mea ... Maria-BiancaT Maria-BiancaT Vanzare teren extravilan Buna ziua, In urma cu 1 an, mama mea a dobandit o parte din suprafata unui teren extravilan prin vanzare. Doresc sa fac vanzare ... (vezi toată discuția)
Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren ... Puiu1958@ Puiu1958@ Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren extravilan, pot să-l înstrăineze fără a plăti taxe suplimentare? (vezi toată discuția)
Referitor la vanzarea terenurilor extravilane si impozit 80% ... vladcj vladcj REFERITOR LA VANZAREA TERENURILOR EXTRAVILANE si IMPOZIT 80% Avem legea care instituie un impozit de 80% pe diferenta de pret intre vanzare si achizitie, ... (vezi toată discuția)