avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica 2023
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica 2023

Buna ziua si imi cer scuze de deranj !

In cazul in care in anul 2022 am inregistrat doar piederi fiscale, fara venituri, mai este obligatoriu sa completez declaratia unica catre ANAF?

Conform ghidului - "Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de
asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit
prevederilor Codului fiscal."
Insa eu am realizat doar pierderi, nu datorez in acest an impozit pe venit sau contributii sociale obligatorii.
Pierderile nu sunt semnificative, nu m-ar ajuta sa le raportez,

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:18, 19 Aprilie 2023
Da, o veți depune chiar și în situația în care înregistrați pierdere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesiile libere: ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat in 2014? Laura Ciobeica Laura Ciobeica \\"Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente si cuprind veniturile ... (vezi toată discuția)
Retinere impozit la sursa arenda persoane fizice boboaca2 boboaca2 Buna ziua, Sunt economist la o societate comerciala cu profil agricol, si am urmatoarea nelamurire. Incepand cu anul 2012 proprietarii de teren trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale doinabuzea doinabuzea Am un PFA, neplatitor de TVA, fara salariati si as vrea sa stiu ce obligatii fiscale am de indeplinit si pina la ce data, cu specificarea prevederilor ... (vezi toată discuția)