Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute.
Acum,ma adresez cu o problema care ne framanta:
Sora sotiei mele a decedat la 1 iunie 2009. Nu avea copii.
Sotul si parintii nostri sunt in viata.
Va intrebam:
Sotia mea are drept de mostenire,pe urma averii inobiliare si a banilor aflati in conturi,la 1 iunie 2009,pe numele celor doi soti?
buna dimineata!
sotia dvs are calitate sa vina la mostenirea surorii sale.
ea va veni la aceasta mostenire impreuna cu sootul defunctei si parintii lor- daca acestia mai sunt in viata.
da, fireste ca sotia dvs are vocatie succesorala raportat la sora sa. Este ruda, se incadreaza in clasa mostenitorilor nerezervatari. Sora defunctului este ruda de gradul II si face parte din clasa a II " ascendentii privilegiati (parintii) si colateralii privilegiati (frate, sora, nepot de frate, nepot de sora)
dar atentie sora nu este mostenitor rezervatar la fel ca si parintele aflat in viata, de recomandat sa mearga la un notar public si sa solicite autentificarea unei declaratii de acceptare expresa a succesiunii surorii sale. Acest gen de declaratie trebuie solicitat de sotia dvs in termen de 6 luni de la data decesului, este termenul de exprimare a optiunii succesorale.
Este extrem de importanta aceasta declaratie de acceptare a succesiunii.
declaratia de acceptare expresa o putea face in termenul de optiune succesorala, acum numai are ce sa declare.
o sa declare in incheierea finala ca a facut acte de acceptare tacita a succesiunii.
Succesiune
Annamaria29
Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune
agos
ce este succesiunea si cu ce se maninca...
Adica, in termenii legii, cine ce imparete, in ce interval se poate declansa..unde...cit dureaza, ce acte ... (vezi toată discuția)