avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca decedatul avea datorii la fisc mai vechi de 5 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca decedatul avea datorii la fisc mai vechi de 5 ani mostenitorii ...

Daca decedatul avea datorii la fisc mai vechi de 5 ani mostenitorii mai sunt nevoiti sa le preia?
Daca sunt prescrise au dreptul de a le înlătura.
Daca este suma mare este bine sa apelați la avocat care se pricepe la asa ceva.
Avocatii se ocupa și cu asa ceva.

București 2023
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ele figureaza inca la fisc ,insa banuiesc ca ar fi trebuit sa fie prescrise daca sunt din 2002
Numai instanta de judecata la carerea partii interesate este competenta sa dispuna hotarare prin care sa dispuna interventia termenului de prescriere drept de executare debite
Buna ziua,

De principiu, instanta de judecata constata prescriptia dreptului de a cere sumele de bani reprezentate de creante bugetare.

Totusi, inaintati o solicitare, la institutia abilitate , poate sa aiba in vedere prescriptia acestor sume de bani, fiind incident termenul de prescriptie de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii asociatia de proprietari andreicsm andreicsm Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere model videochat. denisamanole denisamanole Bună seara, Am și eu o problemă cu care mă confrunt. Am activat independent ca model de videochat în perioada 2017-2023 și nu mi-am declarat ... (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)