avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul pentru nasterea copilului, cheltuiala sociala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul pentru nasterea copilului, cheltuiala sociala si venit ...

Ajutorul pentru nasterea copilului, cheltuiala sociala si venit neimpozabil conf Codului Fiscal, poate fi acordat mamei copilului, angajata a societatii, daca sotul acesteia a beneficiat de ajutor de nastere de la firma la care este acesta angajat?
De regula ajutoarele se acorda mamelor, dar pot fi acordate si tatilor angajati, in baza Contractelor Colective de Munca.
Exista prevederi legale conf carora sa se acorde doar unuia dintre parinti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: anca.mitea , utilizator 10:54, 24 Aprilie 2023
Nu exista astfel de prevederi ..prin urmare , mama poate beneficia de acel ajutor.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor la nastere In noul contract colectiv de munca intrat in vigoare din ianuarie 2005, la art.51 pct.c se precizeaza "In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au ... (vezi toată discuția)
Deces vichisor vichisor Nu stiu daca am postat bine aici,imi cer scuze daca nu.Acum 2 zile unui coleg al meu i-a decedat tatal si vrea sa stie daca firma la care lucram este obligata ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere 2017 R@zv@nC R@zv@nC Buna ziua, Cum se poate acorda \"ajutorul de nastere copil\" (in cazul in care acordarea \"ajutorului de nastere copil\" este specificata in Contractul ... (vezi toată discuția)