avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul bunurilor mobile si imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul bunurilor mobile si imobile

in anul 2000 mam casatorit neavand un imobil al nostru ,casa in care stam erea a bunici mele care printrun act succesoral incheiat la tribunalul caracal ia lasat tatalui meu casa .care la randul lui in anul 2001 mia facut mie vanzare cumparare cu clauza de intretinere respectivul imobil.in anul 2007, dupa mai multe certuri cu sotia mea aceasta sustinand ca acest imobil nu este al nostru ma constrans prin parasirea domicilului si lund si fetita pe care o avem impreuna ,mutanduse la mama ei si spunand ca ia nu se va intoarce acasa pana nul fac pe tatal meu sa renunte la clauza ca noi sa fim titulari al acestui imobil in care locuiam,eu ne stiind cemi pregatea cea cu care eream impreuna de 8 ani de casnicie ,eu ne banuind ca aceasta traia cu un amant de care am aflat abia in ianuarie 2008 cand aceasta a bagat divortul .intre timp ii mai cumparasem si o masina in lizing la care am platit impreuna un avans inainte de divort ,acum ia vrea sa bage partajul ma intereseaza daca tatal meu poate sa ma dea in judecata sa doboare acea renuntare la cluza de intretinere pe motiv ca din partea fostei mele soti a fost o inselatorie premeditata ,ca sia urmarit scopul ducandune de nas asa cum se pricep mai bine unele femei .la notar tatal meu a scris ca renunta de buna voie ,dar nu a fost asa eu punindul sub presiune cerandui in multe randuri sa renunte la clauza ca sa se intoarca acasa sotia cu copilul ,eu fiind un om de credinta am zis sa fie bine in familie si ia a profitat de naivitatea mea ,cerandui tatalui meu sa renunte ,ma duceam la iel la serviciu impreuna cu fetita me sii ziceam ca nuti pare rau de copil ca sta prin casele altora adica socri mei ,iam cerut si in fata colegilor si a directorului sa renunte punand presiune asupra lui ,pt. ca si la randul meu eream pus sub presiune de sotie care imi reprosa ca am muncit ca prosti si ca tata este titular de drept si ca in orice moment poate sa doboare clauza si sa ne lase pe drumuri ,asta sa intamplat in 2007 cand tatal meu in august a renuntat la aceasta clauza ,stiu ca acest act poate fi atacat timp de 3 ani de la renuntarea clauzei ,ma intereseaza daca ma da in judecata ce sort de izbanda ar avea acceasta. ma mai intereseaza daca acceasta introduce actiune de partaj ,daca am posibilitatea so despagubesc in natura ,adica sai dau o camera chiar daca aceasta nu ar dori acest lucru casa fiind usor partajabila avand douo intrari .ia mia zis ca atunci cand va introduce actiunea de divort va cere sa se scoata imobilul la vanzare ca sasi recupereze partea cei revine cat mai repede ,eu nu sunt de acord cu asa ceva ,daca asi fi avut posibilitatea asi fi despagubito cu toate ca nu merita numai pt. faptul ca mia distrus familia lundumi ce iubesc mai mult de langa mine si nelundo de la parinti ei cu avere ,am primit o mobila pe care cand a plecat in 2007 a luato la parinti ei .daca parinti ei near fi dat lafel ca ai mei o imparteam cu inima deschisa dar cand stiu cam luato cu o valiza de haine ,nu se multumeste cas dispus ca ia sa ramana cu masina si eu sa nu mai am nici o pretentie si sa impartim ceam cumparat impreuna dar nu ca este lacoma simi cere inca vreo 500 milioane si sa ramana si cu masina si sa impartim bunurile din casa .cum pot eu sa accept cand stiu ca acel imobil in zona in care stam noi nu poate fi evaluat la mai mult de 800 mil. sau maxim un miliard lei .va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: gygygy , utilizator 10:35, 26 Ianuarie 2010
buna ziua!
nu am inteles ce s-a intamplat cu contractul de intretinere!
tatal dvs ar putea solicita rezolutinuea contractului de intretinere pe motiv de neexecutare a sarcinilor.
el poate solicita oricaruia dintre debitori sa ii execute obligatia...
buna ziua ,va multumesc inca o data pt amabilitatea dumneavoastra pt. ami raspunde la unele intrebari ,in 2008 eu lam convins pe tatal meu sa mearga cu mine la un notar public sa dea declaratie ca renunta de bunavoie la clauza de intretinere si ca nu mai are nevoie sa fie intretinut in vreun fel de noi .in contractul de vanzare cumparare sa pus o suma infima cum ca asi fi cumparat casa de la tatal meu in 2001 cu suma de 130.000 milioane din care se specifica ca primit 30.ooo milioane la timpul acela iar restul de bani adica 100.000 milioane ramanea sal intretinem in timpul vieti si dupa moarte sal ingropam crestineste cu toate cele trebuintei acesteia .tatal meu nu a primit de la mine nici macar un leu ,dar notarul a cerut sa trecem o suma modica in acel contract ca sa fie legal si sa se plateasca la taxe o suma mai mica .
buna ziua!
acum exista o cerere pt partajarea bunurilor comune pe rolul instantei?
momentan nu exista in instanta nici o actiune de partajare a bunurilor mobile sau imobile ,deaceia fosta mea sotie vrea sa vanda masina ca sa poata introduce actiunea in instanta
buna ziua!
eu v-am spus ca sotia nu poate vinde masina intrucat nu este proprietara.
proprietara este firma de leasing.
ar fi indicat sa introduceti dvs actiune de partajarea bunurilor comune.

Alte discuții în legătură

Introducere clauze speciale in act de vanzare cumparare crisvally crisvally Buna seara am si eu o intrebare mama mea ma dat in judecata pentru pensie de intretinere si in motivele actiuni a cerut si sa se treaca clauze speciale de ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Partajul in caz de divort alexa42 alexa42 Buna ziua am si eu o intrebare .Intentionez sa divortez de sotul meu pe motiv de certuri extreme si neintelegere.Casa in care locuiesc eu si sotul meu e ... (vezi toată discuția)