Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi.
In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si fiecare a primit cota corespunzatoare. Se intampla in 2006.
O perioada, mama a stat singura in apartamentul mostenit. Fratele era la casa lui, sora la fel.
Dupa vreo 10 ani, fratele s-a despartit de sotie si, in urma divorțului, s-a intors in apartamentul mamei, acolo unde a trait pana cand s-a casatorit.
Si-a facut mutatia in buletin la noua adresa. Mentionez ca, in urma divortului, fratele nu a avut dreptul la nimic, intrucat apartamentul in care a locuit pe perioada casatoriei era trecut pe numele parintilor fostei sotii.
In prezent, starea medicala a mamei nu este una bună, trecerea anilor lasand urme.
In cazul decesului mamei si dupa dezbaterea succesiunii, ce variante are sora? Spre exemplu, daca sora vrea sa vanda partea ei din apartamentul mostenit, fratele se poate opune?
Exista mijloace legale prin care sora poate sa-si forteze fratele in vederea eliberarii apartamentului si vanzarea acestuia, iar banii obtinuti sa fie impartiti in mod egal?
Mentionez ca varianta acordării de catre frate a unei sume de bani corespunzătoare partii mostenite iese din calcul din cauza lipsei fondurilor.
Ce variante are sora pentru ce?
Când va deceda mama, apartamentul va fi moștenit în cote egale de 1/2.
Sora își poate vinde jumătatea, fără acordul fratelui, cu condiția sa găsească un cumpărător dispus sa cumpere doar o cota parte și sa rămână în indiviziune cu fratele.
Sora nu îl poate obliga pe frate sa vândă.
daca exista intelege, faceti la notar, daca nu, in instanta.
Nu va forteaza nimeni sa acceptati cum vrea e. Daca nu vrea sa vanda, cereti in instanta sa i se atribuie si sa va dea sulta pt cota dvs
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)