avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Avem un apartament la care s-a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Avem un apartament la care s-a facut succesiunea dupa ...

Buna ziua
Avem un apartament la care s-a facut succesiunea dupa tatal meu.
Mama a mostenit 2/8-a parte
Fratele 3/8-a parte si
Eu tot 3/8-a parte.
Mama mea are o hemipareza si eu o ingrijesc de 7 ani, la domiciliul meu.
Doresc sa stiu, daca eu pot sa-l ,,dezpagubesc" pe fratele meu, care are domiciliul la apartamentul in cauza?
Partea mamei mele din apartament mi-a fost donat
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
TCSB, utilizator
Cel mai recent răspuns: TCSB , utilizator 15:24, 25 Aprilie 2025
Dacă vrea, bineînțeles. Dacă nu, veți face partajul în instanță
Îl puteți "despagubi" în cadrul încheierii unui act de partaj voluntar, prin care mama și fratele sa va lase in proprietate cotele din apartament, iar dvs sa ii achitați fratelui o sultă.
Da. Partaj in instanta. Eu am 5/8 din partea tatalaui ( 3/8 mama + 2/8 eu ) + jumatatea mamei, prin donatie. Vreau sa-l dezbagubesc, dar nu vrea sa paraseasca apartamentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e dupa el, instanta va hotari, daca va atribuie casa la cererea dvs, ii dati sulta si cereti evacuarea lui.
Ce ne scrieți aici nu e partaj, ci doar distribuirea fracțiilor din certificatul de moștenitor

TCSB a scris:

Da. Partaj in instanta. Eu am 5/8 din partea tatalaui ( 3/8 mama + 2/8 eu ) + jumatatea mamei, prin donatie. Vreau sa-l dezbagubesc, dar nu vrea sa paraseasca apartamentul.

Alte discuții în legătură

Succesiune mirere mirere as dori sa stiu mai multe detali despre succesiunea la un apartament cu 3 camere, noi suntem 5 frati si mama mea,tatal fiind decedat.ce parte imi revine mie si ... (vezi toată discuția)
Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să dezbat succesiunea după mama mea, care ... Maria.Mirabela Maria.Mirabela Buna ziua! Doresc să dezbat succesiunea după mama mea, care a decedat acum 3 ani. Suntem trei moștenitori: eu și cei doi frați ai mei, care sunt copii ... (vezi toată discuția)