Buna ziua!
Doresc să dezbat succesiunea după mama mea, care a decedat acum 3 ani. Suntem trei moștenitori: eu și cei doi frați ai mei, care sunt copii din prima căsătorie a mamei.
În anul 1988, mama mea și primul ei soț (tatăl fraților mei) au achiziționat împreună un apartament.
Ulterior, au divorțat, iar în urma partajului, apartamentul i-a fost atribuit mamei mele, cu obligația de a-l dezbagubi pe fostul soț, respectiv tatăl fraților mei.
Mama a achitat integral această sumă undeva în perioada 2003-2004, însă, din păcate, nu mai deținem dovezile plăților (chitanțe, documente bancare etc.).
Tatăl fraților mei a decedat acum 8 ani, iar acum, în cadrul succesiunii mamei, ne confruntăm cu o problemă din cauza lipsei dovezilor de achitare a sumei dezbagubite. În lipsa acestora, există riscul ca frații mei, în calitate de moștenitori ai tatălui lor, să revendice o parte din apartament, deși mama și-a îndeplinit integral obligația de plată față de fostul soț.
Un aspect esențial al acestei succesiuni este faptul că, în timpul vieții, mama a achiziționat câte un apartament pentru fiecare dintre frații mei. Prin urmare, ei au fost deja îndrumați și sprijiniți financiar de către mama noastră.
Totodată, dorința expresă a mamei a fost ca apartamentul rămas în urma ei să îmi revină mie, în calitate de fiică din a doua căsătorie, având în vedere că frații mei au fost deja sprijiniți prin achiziționarea imobilelor lor.
Frații mei sunt de acord să respecte dorința mamei și să îmi cedeze partea lor din acest apartament, fără nicio pretenție asupra acestuia. Practic, toți moștenitorii suntem de acord ca acest apartament să îmi rămână mie.
Având în vedere aceste circumstanțe,as vrea sa stiu cum putem face rost de dovada de despagubire astfel incat sa finalizam succesiunea.
Multumesc!