avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scrisoare medicală fără ștampila rotundă a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scrisoare medicală fără ștampila rotundă a instituției eliberatoare

Bună ziua,

Mamei mele tocmai i-a fost refuzată eliberarea unei rețete compensate de către medicul ei de familie din Brăila pe motiv că scrisoarea medicală care i-a fost eliberată la externarea dintr-un spital din Iași conține doar parafa medicului, nu și ștampila rotundă a unității.

Eu știam că recent a intrat în vigoare o lege (169/2017, parcă) prin care ștampila nu mai este obligatorie nici în cadrul instituțiilor publice ale statului și că fapta funcționarului de a cere o astfel de ștampilă reprezintă abatere disciplinară sancționabilă.

E posibil să fie excepții și situația mamei prezentată mai sus să cadă într-una din aceste situații excepționale? Sau medicul ei de familie tocmai a comis un abuz?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 25 Aprilie 2023
Persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea si persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitatile fara personalitate juridica.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare medicala vioricadiaconescu vioricadiaconescu In data de 2 Mai 2019, am mers pentru control si consultatie de specialitate (medic circulatie vasculara carotida) la Spitalul Fundeni Bucuresti. Dupa ... (vezi toată discuția)
Reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Dan.sergiu Dan.sergiu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Am vazut contracte semnate numai la ... (vezi toată discuția)
Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)