avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate antecontract vanzare cumparare nelegalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate antecontract vanzare cumparare nelegalizat

Se da urmatoarea speta:
O ruda vinde un apartament, eu ma ocup doar de gasirea clientului.
Am gasit un client care mi-a dat un avans pentru care nu a vrut sa mergem la notar. Am facut o foaie de mana in care nu am specificat clauzele in cazul in care una din parti se razgandeste. Doar numele noastre (eu nefiind cel care vinde), data semnatura si suma data ca avans.
Dupa 3 saptamani in care am facut toate demersurile pentru a finaliza vanzarea acest cumparator s-a razgandit.
Acum vrea sa-i returnez avansul integral. Exista vreo baza legala care sa specifice ca ar trebui sa-i returnez avansul?
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Vladdu, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract si contract de vanzare-cumparare Tmaria Tmaria Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si va solicit ajutrorul. Pe data de 03.09.2010 am incheiat un antecontract in vederea cumpararii unui apartament ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare nefinalizata ramonel78 ramonel78 Buna ziua! Anul trecut am vrut sa achizitionez o casa de vacanta impreuna cu fratele meu.Am gasit casa ne-am inteles cu proprietarul sa-i dam un avans cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va deranjez cu o intrebare. daca eu am promis ca vand ... gheoiu gheoiu Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Daca eu am promis ca vand o casa, cumparatorul la fel se obliga ca o cumpara. Iar dupa un an se razgandeste, eu mai sunt ... (vezi toată discuția)