avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj ???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj ???

buna ziua,
am un contract de munca cyu 2 ore/zi, iar de la firma unde era activitatea de baza am fost data afara .
Pot sa ramin in continuare angajata cu 2 ore/zi si sa primesc indemnizatie de somaj.
Mentionez ca pt activitatea mea de 2 ore/zi am un salariu brut de 300ron.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:06, 27 Ianuarie 2010
1. Nu puteti avea un contract individual de munca si, in acelasi timp, sa beneficiati si de indemnizatie de somaj.
2. Legea 76/2002 spune:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
...
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
3. Dar puteti desfasura o activitate autorizata (PFA, II, IF) si sa obtineti venituri lunare sub 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial holbanteofil holbanteofil am doua contracte de munca, unul cu norma intreaga la un SRL si un contract de munca cu timp partial ( 2 ore/ zi ) la asociatia de proprietari. Firma unde am ... (vezi toată discuția)
Pfa viss_vass viss_vass Buna ziua!In paralel cu contractul de munca mai detin un PFA din care am ceva venituri suplimentare cu contract de prestari servicii. In urma restructurarilor ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ajutor de somaj narval69 narval69 In decembrie 2009 am fost disponibilizat si am depus actele pentru obtinerea ajutorului de somaj, inclusiv adeverinta eliberata de Fisc. Din 2007 eram ... (vezi toată discuția)