am doua contracte de munca, unul cu norma intreaga la un SRL si un contract de munca cu timp partial ( 2 ore/ zi ) la asociatia de proprietari. Firma unde am contract cu norma intreaga se inchide. Pot beneficia de somaj ???, avind in vedere ca ramin cu contractul cu timp partial de munca pe durata nedeterminata ?
1. Legea 76/2002 a mai suferit modificari in ultimii ani:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
2. Indicatorul social de referinta este, actualmente, de 500 lei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
mihteo
Lucrez ca administrator financiar la o institutie de invatamat preuniversitar cu 0,75% norma.
S-a zvonit ca din toamna se desfiinteaza aceste posturi.Voi ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj
anaioana
Buna ziua
Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)