avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca cu timp partial

am doua contracte de munca, unul cu norma intreaga la un SRL si un contract de munca cu timp partial ( 2 ore/ zi ) la asociatia de proprietari. Firma unde am contract cu norma intreaga se inchide. Pot beneficia de somaj ???, avind in vedere ca ramin cu contractul cu timp partial de munca pe durata nedeterminata ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:40, 2 Martie 2010
Conform art. 34 din Legea nr. 76/2002 puteti beneficia de somaj daca realizati venituri mai mici decit indemnizatia de somaj din a doua activitate
1. Legea 76/2002 a mai suferit modificari in ultimii ani:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Indicatorul social de referinta este, actualmente, de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihteo mihteo Lucrez ca administrator financiar la o institutie de invatamat preuniversitar cu 0,75% norma. S-a zvonit ca din toamna se desfiinteaza aceste posturi.Voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ??? coraliana coraliana buna ziua, am un contract de munca cyu 2 ore/zi, iar de la firma unde era activitatea de baza am fost data afara . Pot sa ramin in continuare angajata cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj anaioana anaioana Buna ziua Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)