Am si eu o situatie in familie de genul:
- bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. Ulterior sotul i-a decedat in razboi. Ramasa singura cu un copil fratele decedatului a avut grija de ea si copil si au locuit si trait impreuna . din aceasta relatie a rezultat mama mea si inca un baiat. Bunica nu s-a casatorit legitim cu bunicul dar au agonisit impreuna o gospodarie frumoasa si ceva terenuri. Cei doi copii rezultati din aceasta relatie nu au trecut in certificatele de nastere pe bunic ca tata din nu stiu ce motive ( probabil la vremea respetiva nu era legea cu copiii din afara casatoriei) . Intrebare : cum pot deveni mostenitori mama mea si celalalt frate nefiin "recunoscuti" de tata. conform legii primul copil vine la mostenire ca nepot al bunicului meu.
Probleme intre cei 3 frati nu sunt doar ca nu stiu care-i calea cea mai usoara si mai putin costisitoarede a imparti mostenirea.
Ma puteti ajuta cu un sfat?:-/
Asa i-am spus si eu mamei mele( ca sa-i doneze fratele cu actele in regula) dar se pare ca s-a consultat cu "nu stiu cine" si ca i-a spus cas-ar putea face nu stiu ce anexa ( la primaria unde bunicii au proprietatea).
Este posibil a astfel de varianta?
si ea crede ca raspunerea pentru competarea in fals a anexei 24 va fi a lui "nu stiu cine" de mai sus !?
cautati pe google "ANEXA 24" si vedeti cum arata si ce date trebuie sa cuprinda.
Am gasit-o. Exclus o astfel de varianta deoarece este nuai pt mostenitorii legali.
Singura varianta este aceea de a intra in posesie fratele care are calitatea de nepot mostenitor al defunctilor apoi donatie sau vanzare-cuparare cu mama si mostenitorii celuilalt frate .