Buna ziua, locuim la parterul unui bloc ce face parte dintr-un ansamblu rezidential. Recent părinții au amenajat, fără o autorizație in acest sens sau consimțământul vecinilor, un loc de joaca pentru copii, problema noastră este ca la geamul dormitorului au amplasat o trambulina de dimensiuni destul de mari și niște băncuțe. Deși am încercat sa ne înțelegem cu dumnealor nu vor sa mute aceste obiecte, motiv pentru care noi trebuie sa stam permanent cu draperiile trase. Ce se poate face in acest sens, având in vedere ca argumentul principal al dumnealor este ca așa se trăiește la bloc.
Va mulțumesc pentru participarea la discuție și pentru răspuns, ma gândesc ca dacă le mutam probabil le vor aduce înapoi și tot așa. Oare exista o pârghie legislativa prin care pot fi obligați sa mute aceste obiecte din fata geamului nostru?
Am înțeles, nu se aplica nici normele de amenajare a unui loc de joaca, cu tot ceea ce înseamnă acordul vecinilor și autorizații ISCIR? Sau codul civil unde se specifica dreptul la viața privată și încălcarea acesteia? In acest caz am putea chema firma de ridicare a gunoiului sa le ridice, aceste obiecte fiind pe spațiul public ale nimănui care sa le aibă in întreținere?
Nu ați dat nici un fel de detaliu, ca e domeniu public sau privat, ca aveți sau nu asociație de proprietari, etc. Nu suntem ghicitori.
Dacă e domeniu public, prima dată reclamați "chestia" la primărie.