avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viitorul meu soț are scris pe hotărâre ca are de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viitorul meu soț are scris pe hotărâre ca are de ispășit ...

Viitorul meu soț are scris pe hotărâre ca are de ispășit 2 ani de închisoare, cât ar trebui sa fac normal pt ca știu ca un an calendaristic în închisoare e mai puțin. Și cât ar trebui sa facă ca să fie eliberat condiționat? Menționez ca deja este de o luna acolo și a avut comisie de regim și i s.a zis ca este la regim semi deschis pt 4 luni? După aceste 4 luni nu ar putea ieși la domiciliu prin eliberare condiționată? Ar putea fi scos pe semnătura și garantat pentru el de către parinti sau eu și părinții mei as putea face asa ceva? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 20:53, 28 Aprilie 2023
Dupa ce executa 2/3 din pedeapsa poate fi propus ptr eliberare conditionata de catre comisie , daca nu a fost sanctionat si a avut comportament ireprosabil . Prin urmare, numai instanta va decide dar cel mai devreme dupa ce executa 2/3 din cei 2 ani.
Și din 2 ani cât înseamnă 2/3 din pedeapsa?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Dupa ce executa 2/3 din pedeapsa poate fi propus ptr eliberare conditionata de catre comisie , daca nu a fost sanctionat si a avut comportament ireprosabil . Prin urmare, numai instanta va decide dar cel mai devreme dupa ce executa 2/3 din cei 2 ani.

1 an si 6 luni
Din câte știu un an în închisoare sunt 8 luni calendaristice deci normal ar avea 1 an și 4 luni dar dacă iese la munca și face și cursuri,e foarte posibil sa iese mai devreme de un an,asa mi.au zis mai mulți avocați.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

1 an si 6 luni

Atunci sa mergeti la cei care //asa v-au informat//

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret 507/2010 irina-violeta irina-violeta va rog din suflet imi puteti zice ce schimbari de pedepse a dat acest decret 507/2010 aplicare 275/2006 va multumesc mult.o zi buna (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu eliberarea conditionata daca am fost condamnat la 2 ani si 6 luni, si indeplinesc conditiile prevazute de lege ... (vezi toată discuția)
Despre inchisoare Di@na Di@na Buna seara! as vrea sa ma lamuriti si pe mine...Deci sotul meu este contamnat la 4 de inchisoare el cat trebuie normal sa execute? Am inteles ca in inchisoare ... (vezi toată discuția)