avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DIGI (RCS-RDS) a refuzat să-mi trimită facturi pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DIGI (RCS-RDS) a refuzat să-mi trimită facturi pe hârtie

DIGI (RCS-RDS) a refuzat să-mi trimită facturi pe hârtie

Când am semnat abonamentul, am bifat pentru a primi facturi electronice. Dar in septembrie anul trecut am trimis o cerere de anulare a facturii electronice si de a-mi trimite factura pe hartie. M-au sunat a doua zi si au incercat tot ce este posibil pentru a ma convinge sa folosesc factura electronica. Oricum am insistat si au convenit ca de luna viitoare imi vor trimite factura pe hartie. Dupa 4 zile am primit un email de la ei in care se spunea ca a fost modificata modalitatea de facturare si de luna viitoare factura va fi trimisa prin posta.

Pana acum, dupa 7 luni, nu am primit nimic de la ei prin posta.

De asemenea, am trimis cerere din nou în noiembrie și martie 2023.
În noiembrie, m-au sunat din nou și mi-au spus că au trimis facturile prin poștă și ar fi trebuit să le primesc și mi-au spus că problema este la posta, nu la ei.
În martie, pur și simplu nu au răspuns.

Din cate am experimentat cu posta romana, nu cred ca problema este la posta. Toate scrisorile ajung întotdeauna fără probleme. Până acum, Digi ar fi trebuit să-mi trimită 6-7 facturi prin poștă, nu e posibil ca toate să se piardă la poșta.

Cred că așa evită să trimită factura prin poștă: pur și simplu nu o trimite, clienții oricum vor descărca factura online sau vor plăti la magazin.

Intrebarile mele:
1. Există vreo lege pe care să o pot folosi pentru a le cere să-mi trimită factura pe hârtie prin posta?
2. De acum înainte nu voi plăti abonamentul dacă nu primesc factura pe hârtie. Și cu siguranță îmi vor suspenda telefonul și internetul. Vreau să știu ce lege pot folosi pentru a depune plângere la ANPC sau instanța de judecată pentru a renunța la taxa de abonament pe care nu am plătit-o când nu primesc facturi.

Știu că unii ar putea spune că facturile electronice sunt mai bune pentru mediu, dar eu le prefer pe cele fizice.

Vă mulțumesc foarte mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:29, 28 Aprilie 2023
Daca veți reduza să plătiți facturile lunare, riscați sa fiți dat în judecată, și apoi se poate sa va execute silit. Refuzul plății nu-i o soluție de rezolvare a problemei.
Puteti sa va plangeti la anpc, dar platiti factura in continuare.
Scuze ca va intreb, de ce preferati pe hartie? Aveti un motiv ?
Dacă aveți card, platiti on line
Plus ca si acele facturi le puteti printa dvs. si avea si o arhiva a lor "pe hartie".
nu e nici practic, nici economic.
Corect dar asa sunt unele persoane, in special cei mai in varsta ce nu se prea descurca cu tehnologia...

Plus ca important este sa pastrezi chitanta in urma platii, in caz ca o sa ai nevoie de ea, nu factura... si chitanta pe hartie primesti mai peste tot, daca nu platesti factura online... si o primesti pe mail....
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila rcs&rds TudoracheCreola TudoracheCreola Buna ziua, am nevoie de un sfat: in luna februarie am achizitionat un telefon impreuna cu un abonament de la RCS&RDS. Telefonul a fost achizitionat in rate pe ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu o companie de telefonie cristi_tnt cristi_tnt Va spun o poveste,sper sa va minunati si poate sa-mi dati o idee ca eu mai stiu ce sa fac: In 2000 ma duc la RCS sa ma abonez fiind singura retea din ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)