avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Voi cere despagubiri morale, pot ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Voi cere despagubiri morale, pot ?

Buna ziua,

am primit o scrisoare de la un executor judecatoresc al carui continut este calomnios. Scrisoare a fost de fapt scrisa de catre o persoana fizica si trimisa cu ajutorul executorului judecatoresc. Problema este, ca in afara de faptul ca scrisoarea contine numai minciuni, a fost trimisa prin posta romana insa fara plic ! Stampila postei romane este pusa pe pagina ce contine calomniile. Oricine putea citi in concluzie acuzatiile ce mi se aduc si prin urmare reputatia imi este patata ! Spuneti-mi va rog ce pot face in acest caz ? Cum poate fi tras la raspundere acest executor judecatoresc pentru faptul ca a trimis asemenea minciuni intr-o scrisoare fara macar un plic ?
Mi s-a facut o mare nedreptate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: akinom0440 , utilizator 20:56, 26 Ianuarie 2010
Nimic. Executorul trimite ceea ce-i cere clientul, bineinteles contra unei taxe, iar calomnia este o utopie. Dovediti ca v-a adus prejudicii. Pariu ca nu puteti?
Puteti detalia ce contine respectiva scrisoare si de cine este aceasta semnata ?
Daca este vorba despre o notificare,aceasta este conceputa de client,iar executorul are obligatia sa o trimita,deci in niciun fel nu poate fi considerat vinovat de ceva.
akinom0440 a scris:

Buna ziua,

am primit o scrisoare de la un executor judecatoresc al carui continut este calomnios. Scrisoare a fost de fapt scrisa de catre o persoana fizica si trimisa cu ajutorul executorului judecatoresc. Problema este, ca in afara de faptul ca scrisoarea contine numai minciuni, a fost trimisa prin posta romana insa fara plic ! Stampila postei romane este pusa pe pagina ce contine calomniile. Oricine putea citi in concluzie acuzatiile ce mi se aduc si prin urmare reputatia imi este patata ! Spuneti-mi va rog ce pot face in acest caz ? Cum poate fi tras la raspundere acest executor judecatoresc pentru faptul ca a trimis asemenea minciuni intr-o scrisoare fara macar un plic ?
Mi s-a facut o mare nedreptate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Va multumesc frumos.

puteti apela la un cabinet de avocatura in vederea conceperii unei plangeri penale impotriva celui care v-a calomniat. executorului nu-i puteti face nimic.
Va multumesc pentru raspuns.
Este permis ca o asemenea scrisoare sa fie trimisa deschis ? Nu intra sub incidenta infractiunii de incalcare a secretului corespondentei ?
Pentru calomnia adusa cu siguranta voi apela la un cabinet de avocatura. Multumesc inca o data pentru raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere acte prin posta ContSters147374 ContSters147374 Daca intr-un litigiu, una din parti A confirma ca a trimis prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, documente juridice, la B, stiind faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procedura ordonantei de plata crisad crisad C.P.C. Art. 1.014. - \\"(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut ... (vezi toată discuția)
Notificare perioada de proba noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs. Am inchis un cim printr-o notificare, salariatul fiind in perioada de proba. Documentul a fost trimis ... (vezi toată discuția)