Daca intr-un litigiu, una din parti A confirma ca a trimis prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, documente juridice, la B, stiind faptul ca aceste scrisori nu au un inventar al continutului, si B, care le primeste nu stie ce primeste de fapt,
A motivand motivand trimiterea documentelor in fata instantei prin acea confirmare de primire, desi in fapt nu le-a trimis , acest lucru fiind in dezavantajul lui B, prin neluarea la cunostinta in mod real de ele, ce poate face B? De ce legea nu specifica modul de trimitere a documentelor in asa fel incat sa se poata vedea ce primesti?
In asemenea situatii se foloseste scrisoarea "cu valoare declarata". Se face un inventar al continutului corespondentei, de fata cu salariatul postei care confirma lista.
B poate invoca in fata instantei ca a semnat pentru acel plic care continea felicitari de 8 martie:tooth:
Atata timp cat plicul nu a fost trimis cu valoare declarata.
Chestiune complexa . Care este natura prejudiciului , relatia dintre A si B . caracterul informatiilor , continutul lor , au fost trimise de reprezentantul legal ? Esenta documentului ...era o propunere sau o informare asupra unor chestiuni in litigiu? In chestiunea propunerilor exista mai multe situatii vis-a-vis de determinarea momentului incheierii unei intelegeri intre persoane neprezente conform doctrinei din teoria generala a obligatiilor!