avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INREGISTRARE SI PLATA CONCEDIU PATERNAL 15 ZILE Buna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INREGISTRARE SI PLATA CONCEDIU PATERNAL 15 ZILE Buna ziua, Va ...

INREGISTRARE SI PLATA CONCEDIU PATERNAL 15 ZILE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:

1. Se pot acorda cele 15 zile pentru concediu paternal (10+ 5 puericultura) fara suspendarea contractului in REVISAL ca zile liber platite in baza cererii salariatului?

2.Daca trebuie obligatoriu suspendat contractul cum este pontat pentru aceste zile si platit?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalinavoinea11 , utilizator 11:43, 2 Mai 2023
Codul Muncii spune ca se suspenda CIM, pontati-l in concediu paternal. Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte din fondul de salarii al angajatorului şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului pe durata concediului paternal. Asadar nu este obligatorie suspendarea.
Va multumesc. Deci i le pot acorda ca si liber platite in baza cererii?
Da, se poate asa ceva.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs puericultura comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, An un coleg (salariat) care vrea sa faca cursul de puericultura ( sotia este inca insarcinata) As dori sa stiu cu va fi inregistrat in Revisal, ... (vezi toată discuția)
Se emite decizie pt suspendare cim in cazul concediului paternal? ionutght ionutght Buna ziua Ca document care sta la baza operarii suspendarii CIM in REVISAL este obligatorie emiterea deciziei de suspendare CIM in cazul concediului paternal, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)