avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Spuneti-mi, va rog, intr-un cartier cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Spuneti-mi, va rog, intr-un cartier cu blocuri la ...

Buna seara. Spuneti-mi, va rog, intr-un cartier cu blocuri la cate mașini are dreptul de a parca o singura persoana, pe persoana fizica si cate pe persoana juridica? Am un vecini care detine 4 mașini si si-a adus intre blocuri 2 masini, dar el circula cu cea de pe firma proprie, iar un alt vecin are 3 mașini, dibtre care 2 stau parcate de ani de zile si ocupa locurile de langa bloc, asta in contextul in care este o problema cu locurile de parcare in zona in care locuim. Exista vreo lege care sa interzică parcarea mai multor autovehicule pe o persoana fizica sau juridica, daca detine msi mult de o mașină? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:58, 30 Aprilie 2023

Elenam24 a scris:

iar un alt vecin are 3 mașini, dibtre care 2 stau parcate de ani de zile si


Bună ziua! Dacă mașinile respective nu au fost utilizate de ani de zile, este posibil ca inspecția tehnică periodică (ITP) să fie expirată. În această situație, puteți suna la Poliția Locală pentru a solicita verificări și, dacă este necesar, ridicarea mașinilor.

În România, nu există o lege care să interzică parcarea mai multor autovehicule pe o persoană fizică sau juridică, în cazul în care aceasta deține mai mult de o mașină. Cu toate acestea, proprietarii de mașini trebuie să respecte normele de circulație și să nu blocheze sau să împiedice accesul altor autovehicule sau pietoni.
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
DOG94, utilizator
Fiecare primarie prin HCLM hotaraste numarul de locuri de parcare care se pot aloca unui solicitant
Exista localitati unde un solicitant poate beneficia de mai multe locuri de parcare vehicule,exista si localitati unde datorita numarului sport de vehicule si a lipsei locurilor de parcare primaria a hotarat alocarea unui solicitant a unui singur loc de parcare auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea din spatele blocului Locatarul de la bloc Locatarul de la bloc am parcat masina din anul 2000, anul acesta primaria a trasat locuri de parcare , vecinul de la cealalta scara are 2 masini, si acum parcheaza si pe locul ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare în fața blocului. Miliade Miliade M-am mutat acum un an într-un bloc unde locurile de parcare din fața blocului erau deja atribuite locatarilor și nu numai. Având mașină dar și un fiu cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract inchiriere loc de parcare SASF SASF In anul 2015 am obtinut un loc de parcare pentru autoturismul care este masina familiei (masina nu este înmatriculate în București),detinuta de sotul meu ... (vezi toată discuția)