avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestare impozitare venit din dobanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestare impozitare venit din dobanda

Va rog sa imi dati cäteva idei cum pot "ataca" aceasta situatie la banca la care am depozite (bani mosteniti de la mama mea)
Am aflat ca din 1 .01.2018 impozitul este de 10 %.. Eu am platit 16% din 2018 pina in 2021 cand mi s-a luat 11%. Eu am resedinta intr o tara din EU. Cand a trebuit sa declar aceste dobanzi si impozite si in acesta tara , cei de acolo m-au informat de faptul acesta ,respectiv ca am platit incorect 16% impozit. Am intrebat si la ANAF si mi-au spus acelasi lucru, Am toata documentatia cu privire ca depozitele sunt impozitate cu 16% ca dovada inclusiv toate extrasele de cont. Cum as putea formula cat mai simplu reclamatia mea. Sumele nu sunt mari dar persoana de la banca a negat ,si doreste sa prezint dovezi,Dar atunci nu aveam la mine dosarele cu toate dovezile. Si am intrerupt discutia deoarece atitudinea personalului a fost greu de acceptat. Urmeaza sa ma duc cu extrasele primite si prin mail, lunar dar vreau sa trimit prin mail reclamatia mea
.Va multumesc de intelegere si ajutor.
Elena I
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozitul pe dobanda bancara svealanda svealanda Buna ziua, DESPRE COD FISCAL Va rog sa ma ajutati in privinta impozitului pe dobanda depozitelor la banci. Cand cu exactitate a inceput impozitarea ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi depozite in 2017 se retine la sursa? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. De la banca mea (una din primele 5 ca active din Romania) mi-au spus ca din 2017 va trebui platit si CASS de 5,5% la venitul din dobanzi la ... (vezi toată discuția)
Ce modificări sunt în 2018 în privința impozitului pe dobânzile bancare? Benafflek Benafflek Buna ziua! Am citit pe internet ca daca ai un depozit la banca, plata impozitului pe dobanda nu se mai retine de catre banca, ci va trabui sa mergi personal la ... (vezi toată discuția)