avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS din dobanzi depozite in 2017 se retine la sursa?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS din dobanzi depozite in 2017 se retine la sursa?

Buna ziua.
De la banca mea (una din primele 5 ca active din Romania) mi-au spus ca din 2017 va trebui platit si CASS de 5,5% la venitul din dobanzi la depozit, ca si impozitul de 16% pe venitul din dobanzi.
N-a stiut nimeni sa-mi spuna clar cum anume se va face calculul si plata
- se retine la sursa (tot ei, banca) si platesc direct la buget ?
sau
- ne vine instiintare de la ANAF cat avem de plata (caci la ei bancile trimit informatia cat incaseaza fiecare din dobanzi) dar platim in 2018 ?
- trebuie depusa in 2018 declaratie ce dobanzi din depozite am incasat in 2017
si ne stabileste ANAF de plata 5,5% din ele?

V-as ruga sa-mi precizati aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Cass neretinut de banca pentru dobanda la depozit escuG escuG ANAF imi cere sa platesc din urma cu 5 ani taxe CASS pe dobanda la depozit. Obligatia fiind a bancii (taxe retinute la sursa) si a ANAF deoarece Banca a ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi bancare -declaratia unica DEBRA DEBRA Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor ... (vezi toată discuția)
Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)