avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS neretinut de banca pentru dobanda la depozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS neretinut de banca pentru dobanda la depozit

ANAF imi cere sa platesc din urma cu 5 ani taxe CASS pe dobanda la depozit.
Obligatia fiind a bancii (taxe retinute la sursa) si a ANAF deoarece Banca a comunicat ANAF cuantumul impozitului retinut! Pot ataca in instanta ? Ce sanse as avea? Imi solicita toata suma datorata anual.Pot solicita plata lunara sau in transe ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
escuG, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 11:14, 8 Decembrie 2017
Nu este obligatia bancii sa retina CASS, banca retine doar impozitul.ANAF-ul ar fi trebuit sa va trimita in fiecare an o decizie de impunere pentru plata CASS pentru veniturile din dobanzi realizate in anul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi depozite in 2017 se retine la sursa? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. De la banca mea (una din primele 5 ca active din Romania) mi-au spus ca din 2017 va trebui platit si CASS de 5,5% la venitul din dobanzi la ... (vezi toată discuția)
Ce modificări sunt în 2018 în privința impozitului pe dobânzile bancare? Benafflek Benafflek Buna ziua! Am citit pe internet ca daca ai un depozit la banca, plata impozitului pe dobanda nu se mai retine de catre banca, ci va trabui sa mergi personal la ... (vezi toată discuția)