avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament cu alt proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament cu alt proprietar

Buna ziua,

Doresc sa inchiriez un apartament la care nu sunt eu proprietar, ci mama mea. Fiind in alta localitate nu are timp sa se ocupe si ma voi ocupa eu. Momentan asteptam sa iasa procura de la notariat in care imi permite sa administrez locuinta, insa am 2 intrebari:

- pot semna eu contract de inchiriere cu chiriasul, chiar daca n-am inca procura? agentul mi-a gasit deja un chirias si n-as vrea sa ratez.
- pot incasa si declara veniturile la ANAF eu? daca da, cum pot declara ca administrez locatia in SPV de la ANAF? ca acolo in declaratie 168 nu am decat proprietar si cota parte.

apartamentul e 100% proprietatea mamei, nu e implicat vreun credit.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
karrigan, utilizator
Cel mai recent răspuns: karrigan , utilizator 20:54, 3 Mai 2023
Astepati emiterea procurii notariale in baza careia puteti parcurge procedura de inchiriere in calitate de manadatar al mamei dv
Informarile catre autoritati le puteti face in numele proprietarului imobilului
inteleg, problema este ca eu incasez banii, pe contul meu bancar apar si la o verificare nu am cum sa justific, daca inregistrez contractul pe numele mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Srb Srb Anul acesta am inteles ca este obligatoriu doar online depunerea declaratiei unice impozit venit Declaratia unica este depusa pentru venit din inchiriere ... (vezi toată discuția)
Amenda nedeclarare contract inchiriere gabriel.grauceanu gabriel.grauceanu Salutare, Am inchiriat un spatiu (apartament) pe firma (SRL) in Noiembrie 2018, pentru a crea un punct de lucru. Zilele acestea vom merge sa declaram ... (vezi toată discuția)